Winkelwagen Geen producten

GPS Fietscomputer met HRM soft hartslagband

Nu uitverkoop ivm verouderde software !
van het GS-Sport Training Gym-Pro programma om alle trainingsresultaten analyseren.

GS-Sport  introduceert de aerodynamische, lichtgewicht GB580P gps fietscomputer. Dit toestel is ontwikkeld door Globalsat de outdoor sportdivisie van GlobalSat WorldCom Group.
De GB580P biedt ongekende mogelijkheden voor de wielerrenner en mountainbiker en is eenvoudig in het gebruik en ook  voor beginners een ideaal traningsmaatje. Het apparaat heeft een hooggevoelige GPS ontvanger Built-in SiRF Star III LPx high performance GPS chipset  en communiceert draadloos met ANT+ compatibele apparatuur.

Wielrenners en mountainbikers krijgen een beter inzicht in hun trainingsresultaten. Het toestel houdt onder andere snelheid, afstand, tijd, GPS-positie, hoogte en de verbruikte calorieën bij en uiteraard zijn alle gemiddelde waardes ook afleesbaar. De toegepaste ANT+ technologie zorgt er verder voor dat de GB580P draadloos synchroniseert met compatibele trapkrachtmeters, snelheids- , cadans- en hartslagsensors. Exacte stijging en dalingspercentages worden berekend met behulp van een luchtdrukhoogtemeter. De GPS fietscomputer met oplaadbare 760mAh Lithium ion batterij werkt  met GPS 3D fix, Backlight aan 14 uur en tot 18 uur met GPS 3D fix, Backlight uit

Voor een precieze berekening van het aantal verbruikte calorieën, gebaseerd op de hartslag van de gebruiker, zelfs de kleinste veranderingen in hartslag zorgt  voor een correcte berekening van het aantal verbruikte calorieën.

Gebruikers van de GB 580P kunnen hun resultaten downloaden naar het meegeleverde GS-Sport Training Gym-Pro programma en alle trainingsresultaten analyseren.

Route E-Plannen:
Routes E-Plannen is mogelijk je moet daarvoor echter een programma als http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx of http://www.afstandmeten.nl/ of www.fietsnet.be raadplegen, daar maak je een track en schrijft hem weg als GPX of KML weg of TCX bestand
Later kun je met het 
GS-Sport Training Gym-Pro programma de track ophalen via files en dan uploaden als activiteit naar de GPS Fietscomputer. Hiervoor kun je het beste KML gebruiken en als je Sporttracks 3.1 gebruikt moet je GPX gebruiken. De ge-uploadde route kun je nu vanaf de startlocatie gaan rijden.

GPS Tracker-navigator:
Een GPS tracker meet en onthoudt een aantal keren per minuut je locatie. Deze GPS data wordt bewaard in het aparaat.Deze data kan later naar je PC geëxporteerd worden en dan kun je bijvoorbeeld in Google Maps zien welke route je exact hebt gelopen.Omdat GPS data ook je relatieve hoogte opslaat kun je ook zien welke hoogteverschillen je tijdens je route hebt afgelegd omdat er een elektronisch kompas is ingebouwd

Met de GB580P van GSSport heeft u altijd een vakkundige fietscoach bij u en verzameld u data van al uw sportieve prestaties.

 Dit zit er in de box:
·         GB580P GPS fietscomputer
·         ANT+ soft borstband
·         Snelheidssensor
·         Cadans sensor
·         Fietssteun
·         USB kabel ook tbv opladen
·         Bevestigingsmaterialen
·         Quick startgids
·         Gebruikershandleiding
·         Installatie cd GSSport training gym pro

Specificaties  GB580P Globalsat:
·         Geavanceerde berekening van het aantal verbruikte calorieën gebaseerd op hartslag.
·         Compatibel met ANT+ trapkracht meters
·         Hoog gevoelige GPS ontvanger Built-in SiRF Star III LPx high performance GPS chipset.
·         Duidelijk af te lezen display
·         Luchtdruk hoogtemeter
·         Zone training: hartslag zone training, vijf hartslag zones, zeven kracht zones
·         ANT+ draadloze technologie voor draadloze verbinding met hartslag monitor
·         Snelheids sensor & cadans sensor of ANT+ compatibele trapkracht meters
·         Batterijlevensduur tot 18 uur
·         Waterdicht volgens IPX7 (1 meter water gedurende 30 minuten)
·         Gewicht:  60,0 gram
·         Afmetingen (mm): 49 x 70 x 18​
·         GPS accuraatheid: 99% met vrij zicht op de lucht
·         Temperatuur variatie: van -10 tot + 60 graden Celsius
·         Display type 4 grayscales colors resolutie 128 x 128 pixels 
·         Opslag voor 100 way points - 6000 rondjes - 52418 track points 


Een echte Wannahave en technisch vergelijkbaar met de
Garmin Edge 500 en de MIO Cyclo 105 laat u overtuigen en bekijk ook de reviews onderaan deze pagina.


You-Tube filmpje,ook onderaan de pagina
Video('s): GS-Sport Waypoint en Route Planning Training Gym Pro


Trackback feature on GS-Sport Device
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 159,00 € 90,00
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Marc Schrijnemaekers - 31-03-2014 20:28

Dinsdag besteld, woensdag in huis (of eigenlijk, op het werk) geleverd.

De computer kwam in een klein doosje, het geheel zat netjes verpakt, meegeleverd wordt een CD met GS Sport Training Gym Pro (de software om de computer mee uit te lezen en je training te analyseren. De software was wel verouderd, net als de firmware van de computer maar dat wist ik al en ik had al van tevoren de nieuwe firmware, de nieuwe versie van de Training Gym en drivers voor Windows gedownload van de Globalsat website. MAC OSX wordt niet ondersteund, men werkt er wel aan maar tot dan draai ik Windows 7 via Parallels Desktop.

Het updaten van de software verliep zonder moeite, het installeren van de drivers was een fluitje van een cent maar het updaten van de firmware werd halverwege afgebroken.Naderhand kwam ik er achter dat de kabel een beetje bewogen moest worden in de USB poort, hierna verliep deze update ook naar behoren.

Donderdag na het werk ben ik begonnen met het installeren van de computer op de fiets, de draadloze cadans en draadloze snelheidsmeter waren met de bijgeleverde tierips (schrijf je dat zo ??) in een handomdraai geïnstalleerd, het pairen met de computer verliep snel en vlekkeloos. De computer aangepast aan mijn persoonlijke wensen en instellingen via de Training Gym software (net iets handiger als telkens die kleine knopjes te moeten indrukken) verliep wederom snel en zonder problemen. De hartslagsensor (riem) even bevochtigd voor een betere uitlezing en na het wederom snelle pairen begon de computer mijn hartslag weer te geven. Deze jongen liep dus de rest van de avond met de hartslagband om, fascinerend om te zien dat je hartslag gewoon 10 slagen/min omhoog gaat als je je fietskleding uit de wasmachine haalt & ophangt om te drogen :lol: . Even de boel getest en alles bleek te werken zoals het hoort.

Vandaag (vrijdag) voor het eerst heen en terug gefietst naar het werk met de computer. Vanmorgen deed de GPS goed zijn werk, satellieten waren snel gevonden, vanavond terug bleek de GOS de satellieten pas na een paar honderd meter gevonden te hebben. Misschien de volgende keer de computer beetje vroeger opstarten om het apparaat wat meer de tijd te geven. Om te vergelijken heb ik de Endomondo-app nog aangezet op de iPhone, de gegevens bleken aardig met elkaar overeen te komen, zie ook onder een afbeelding met het vergelijk van de meetgegevens van Endomondo & de GB-580P.

Thuis gekomen de computer uitgelezen, een GPX file opgeslagen en deze ingelezen op de website van Endomondo. Werkt prima. De route die de computer heeft geregistreerd bleek aardig nauwkeurig te zijn, soms zat deze er een meter of 2 naast maar dat heb je denk ik ook met de duurdere modellen.

Na 1 keer testen kan ik al zeggen dat de computer me niet tegenvalt, ik heb natuurlijk nog niet alles kunnen uitvinden maar de computer blijkt over heel veel opties te beschikken, ik ga de komende tijd eens uitgebreid testen en ontdekken zodat ik in de toekomst een trainingsschema kan opstellen en m.b.v. de computer kan gaan rijden.

Vandaag (maandag) naar het werk de trackback functie uitgeprobeerd, je kunt dan een eerder gereden route opnieuw volgen d.m.v. de navigatie op de computer, deze werkt ook nar volle tevredenheid. D.m.v. een pijltje en een piepsignaal (je kunt instellen hoeveel meter voor de afslag je gewaarschuwd wilt worden) wordt aangegeven waar je een afslag moet nemen.

Tot nu toe de pros en de cons ;

Pros :
* Duidelijk afleesbaar scherm met backlight welke continu kan worden aangezet
* Scherm is te kantelen indien je de computer horizontaal wilt monteren
* Overzichtelijke software op de computer zelf, navigeren gaat snel en is makkelijk te gebruiken
* Computer kan ook worden gebruikt als horloge bijv. bij het wandelen of hardlopen
* Meetgegevens lijken erg accuraat te zijn, kan zeker tippen aan een smartphone.
* Lange batterijduur
* Opladen kan via de USB poort van de computer maar ook aan een oplader van bijv. een mobiele telefoon waarin je een USB kabel kunt steken. Ik heb de oplader van mijn iPhone gebruikt.
* Via de website van de fabrikant krijg je op het (actieve) forum een hele goede ondersteuning bij problemen.
* De computer is naar eigen smaak in te richten, je kunt zeer veel meetgegevens laten tonen.

Cons :
* Alle onderdelen worden vastgemaakt met tierips, niet snel uit te wisselen met andere fietsen.
* Computer kan alleen worden uitgelezen d.m.v. de Training Gym software of andere uitleessoftware maar wordt niet gezien als een harde schijf. Sleuren & pleuren is dus helaas niet mogelijk.
* De bedieningsknoppen zijn soms wat zwaar om in te drukken maar wellicht gaat dit wat soepeler na enig gebruik
* De oranje kleur (is wel persoonlijk). Deze past niet altijd bij het uiterlijk van je fiets. Mij persoonlijk stoort het niet maar een mogelijkheid tussen meer kleuren te kunnen kiezen zou niet slecht zijn.

Website fabrikant : http://www.globalsat.com.tw


Ik denk dat ik met deze computer een waardig alternatief heb gevonden voor de Garmin 500 / 510 welke toch beduidend duurder is. Ik ben er tot nu toe heel erg tevreden over en hoop vele kilometers te kunnen gaan maken.

Paul -

De eerste ritten met deze computer zitten er inmiddels op. De bediening van het apparaat is met 4 knoppen redelijk simpel. Groot voordeel is dat er 4 schermen zijn waarop helemaal naar eigen wens informatie kan worden getoont. Inderdaad is het bij veel zon soms wat lastig af te lezen, om die reden heb ik op het eerste scherm alleen snelheid, cadans en hartslag. De cijfers zijn dan groot en goed te zien.
Aansluiten op de PC was even lastig, maar na het installeren van de updates loopt ook dat nu prima.
Navigatie heb ik nog niet geprobeerd, het schijnt te kunnen maar blijft redelijk eenvoudig. Hierin zit denk ik ook niet de kracht.
Over levensduur valt nog niets te zeggen, maar het spul lijkt degelijk in elkaar te zitten.
Prijs/kwaliteit lijkt dik in orde! Tot nu toe dik tevreden.

Frits -

Omdat wij Nederlanders niet zo van de reviews zijn heb ik vanuit het buitenland wat reviews verzameld weliswaar in het Engels maar goed leesbaar en positief, waarvan akte.
***********************************************
•Worth the money
Pros: Easy to use. The training gym pro software is good. You can up load the gps data (speed if done by gps, and your map and altitude) to strava. Picks up the satellites really quickly compared to Garmin 500. (ive borrowed a mates Garmin 500 and you have to spend ages waiting for it to acquire the satellites where this just picks them as quick as you can put your shoes and helmet on pretty much)
Cons: Would be cool to be able to customize the screens. It took me a while to work out how to use the training gym pro so would be nice if it was easier to use with clearer instructions. Needs a better mounting system like the Garmin has or come with a spare mount or two or at least have the option of buying some more mounts. Bit of a pain having to use zip ties every time i switch bikes.
Other: Well worth the money. Just as good as the Garmin 500 if not better in some ways (acquiring satellites)
**********************************************
•Gssport GB-580P - Great Cycling Computer
Pros: GB-580P is sturdy, well it made, great price taking into account that it contains a lot of sensors, screens are fully customizable, despite a lot of functions easy to operate. Quick fix gps.
Cons: no additional mounts - on the wrist etc.
Other: Very good product. I think I well worth the money.
**********************************************
•Easy to use, customizable and very accurate

Pros: Screens are customizable, you can define what parameters you want to see (speed, cadence, distance, slope, etc.). I've tested the GPS recording a couple of routes and works very accurate.
Cons: If you want to record a route in a road around of high buildings, the GPS can take a lot of time finding satellites, and the accuracy can be affected.
Other: Very good price and very good product.
*********************************************
•Sports GPS computer

Pros: Value for money. This unit does exactly what it is meant to do with no glitches. You will pay a lot more for other units. The speed, cadence and heart rate sensors all work with no problems. The menue on the devise is easy to operate. The mount seems secure (has not detached yet). Can download firmware upgrades.
Cons: Only one mount, use this unit between 5 bikes. The instructions are in Engrish and are useless, thankfully the devises munue is easy to operate and self explanitory. The sports tracking program that comes with it works OK but has some major limitations. Downloaded SportTracks, This will enable me to import routes directly to the devise without the previous 6 step work around. Can also export files as .tcx, which will incluse all sensor info when uploaded to Strava, previous .gpx files did not include HR, cadence, speed sensor readings.
Other: Buy it, use it with SportTracks instead of the supplied program to give you more versatility

Ik hoop dat een prospectkoper hier wat aan heeft.Tako www.taakoo.nl -

Na lang te hebben gezocht naar een geschikte fietscomputer kwam ik uit bij de GB580P van GSSport en heb daar geen seconde spijt van.

Er zijn een aantal redenen dat ik juist voor deze fietscomputer heb gekozen. De voornaamste reden is de enorme hoeveelheid aan informatie die het apparaat biedt.
Naast alle standaardfuncties zoals snelheid, afgelegde weg en tijd, is ook je cadans, je hartslag en de hoogte af te lezen, de ingebouwde GPS slaat alle data op tijdens het fietsen en na het fietsen kan je alle data downloaden naar je computer en in het GS-Sport Training Gym Pro programma je prestaties nakijken en vergelijken met eerder gereden routes en of geleverde prestaties. Verder is hij licht, klein en eenvoudig te bedienen en zeer goed afleesbaar, de aanschafprijs speelde ook rol, want de meeste GPS fietscomputers met deze specificaties kosten vanaf €248,- tot wel €293- of nog meer. Ook niet onbelangrijk is de support die bij dit apparaat door Globalsat via het forum wordt geboden.
Standaard geleverd met een ANT+ hartslagmeter (GB580P), de Comfortabel zittende borstband geeft je actuele hartslag weer in de display en aan de hand van de geleverde inspanning wordt ook het calorieverbruik weergegeven, de snelheids- en cadansensor communiceren ook draadloos door de ANT+ technologie. Ook zit er een stuurhouder bij, deze is eenvoudig te monteren met tie-wraps en zorgt voor een gedegen trillingsvrije bevestiging, ook los verkrijgbaar als je meerdere fietsen gebruikt.
Op het scherm zijn 4 pagina´s met informatie in te stellen per pagina kan je maximaal 6 items instellen welke je wilt zien tijdens het rijden, ook kan je alerts instellen en diverse trainerfuncties.

Deze computer beschikt over navigatie maar is geen Tom Tom, hij heeft geen kaart. De fietscomputer kan je dus wel de weg wijzen. dit gebeurt via waypoints of via trackpunten (tracks) je ziet een zwarte lijn kronkelend over het scherm die je d.m.v een richtingspijl kunt volgen. Werkt heel goed en je ziet net zo snel als met kaart dat je goed of fout rijd. Je kunt via je computer routes en tracks samenstellen of downloaden, het systeem ondersteunt Google-Earth bestandsformaat KML en de formaten GPX,CVS, TXT, deze routes kun je naar het apparaat uploaden en op locatie gaan volgen. Eigen gereden routes kunnen nagereden worden of met trainer functie als vergelijk dienen, waar je harder dan wel langzamer gaat. De gereden routes nog eens te fietsen en tegelijkertijd de gegevens van toen te vergelijken met nu kan ook met het software programma op de PC. en ook met een grafiek bijv. hoeveel meter/tijd lag ik voor/achter en waar, hoe was mijn hartslag enz.).

De iets mindere punten van de GB580P vind ik dat het scherm soms moeilijk te lezen is in het zonlicht, maar dat hebben ze volgens mij allemaal wel dat het een beetje glinstert en je kunt back light permanent aanzetten dat helpt. Tot slot zou het mooier zijn om draadloos te kunnen uploaden en synchroniseren nu heb je een Usb-kabel nodig welke wel netjes is bijgeleverd,dit vind ik jammer, want verder werkt het apparaat volledig draadloos (ANT+) en voldoet volledig aan mijn verwachtingen, met recht een aanrader, ik krijg waarschijnlijk een prijs voor deze recensie ha ha

Website: http://www.taakoo.nl

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel